Повишена радиоактивност в много японските храни 27.03 | 14:23
Изследваните проби са от храни от 10 японски префектури

В почти в една четвърт от изследваните образци на храни от растителен и животински произход, взети от Япония, е открито превишаване на нормите за радиационна сигурност за радионуклиди - при йод-131, цезий-134 и цезий-137, информира БТА.
Данните са на Международната мрежа на организациите за безопасност на хранителните продукти към Световната здравна организация. Изследваните проби са от храни от 10 японски префектури.
Повишено съдържание на радиоактивни вещества има в продукти от префектурите Фукушима, Ибараки, Точига, Чима, Гума и Токио.
Водещи
-
Подготвят законодателни промени за бързи експертизи за делата за ПТП
Министерството на правосъдието работи и по засилен контрол над вещите лица
05.06 | 17:15
-
Съдът на ЕС: Унгарският закон срещу ЛГБТ нарушава европейското право
В мотивите се посочва, че е налице "неоправдана намеса" по отношение на малолетните и...
05.06 | 17:00
-
Ивелин Михайлов: ЕС си си затвори очите за мафията, завладяла България
"Шокирани сме и огорчени. Не сме отчаяни, но нещо ще трябва да променим", заяви той, визирайки...
05.06 | 16:30
Най-четени
-
Закриват университет, ако 6 месеца не провежда обучение
Нови правила за финансиране на второто висше образование
05.06 | 10:45
-
Българските символи запазват своето място и върху новата валута
Съгласно нормативните изисквания, всяка национална страна на евромонетите включва задължителни...
05.06 | 12:30
-
Бургаско в паника: Мразовита мъгла обгърна морето
Стари моряци се кръстят и твърдят, че тя носи духовете на загинали моряци
05.06 | 14:00