Подновиха издирването на туристически кораб в Тайланд 07.07 | 17:15

Агенциите цитират министъра на туризма Вирасак Ковсурат и служител на министерството на флота. Започна разследване на оператора на кораба

От iNews.bg

Тайланд е подновено издирването на 23 души, които се водят безследно изчезнали след потъване на корабче с китайски туристи край бреговете на остров Пукет, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.


Агенциите цитират министъра на туризма Вирасак Ковсурат и служител на министерството на флота. Започна разследване на оператора на кораба, пише БТА.

Плавателният съд "Феникс" със 105 души на борда, от които 93 туристи, се преобърна и потъна в четвъртък по време на буря, ударен от петметрови вълни. Спасени бяха 49 души, потвърдена е смъртта на 33 души - всичките китайски туристи. Това е една от най-тежките транспортни злополуки в Тайланд и голям удар за тайландския туризъм.
Издирването на евентуални оцелели продължава, макар че шансовете са минимални.

Поставя се въпросът защо корабът е излязъл в морето, пренебрегвайки предупрежденията за лошо време. Полицията каза, че започва разследване срещу капитана и собственика на кораба за проявена небрежност.
Туризмът е основен фактор за развитието на тайландската икономика, който осигурява 12 процента от БВП. Повечето чужди туристи в Тайланд са китайци.

Водещи

Най-четени