Подновиха търсенето на изчезналия самолет 26.03 | 08:06

Австралийски кораби и самолети отново търсят полет МН370

От Мая Александрова

Нова следа около мистериозното изчезване на малайзийския самолет - английска компания съобщи, че разполага с данни от сателит, които показват местонахождението на машината в продължение на 5 часа след изчезването му от екраните на радарите, съобщава ВВС.

Компанията, която се намира в Лондон, има 12 сателита, които обикалят около Земята. Един от тях е засякъл самолета, което показва, че той все още е бил във въздуха часове след прекъсването на връзката с него. Според последната информация самолетът е летял 5 часа по-дълго, отколкото се предполагаше досега.

Междувременно Австралия възобнови издирването след 24-часово прекъсване заради лошото време. Кораби и самолети отново се насочиха към зоната, разположена на около 2500 километра от западното крайбрежие на страната.

По данни на Австралийската служба за морска сигурност "издирвателната операция ще се разгърне в три зони с площ 80 000 квадратни километра".

В нея ще участват 12 самолета - седем военни и пет граждански - от Австралия, Китай, Нова Зеландия, Съединените щати, Южна Корея и Япония, както и два кораба, един от които на австралийските военноморски сили.

Водещи

Най-четени