Подпалиха четири коли на мисията на ОССЕ в Източна Украйна 09.08 | 16:08

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република осъди нападението и обеща да се намерят виновниците и да се осигури безопасността на наблюдателите

От iNews.bg

Четири бронирани коли на наблюдателната мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Източна Украйна са били подпалени и унищожени през изминалата нощ, съобщи организацията, според която това очевидно е опит да се попречи на работата й, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Наблюдателите на ОССЕ следят как се прилага многократно нарушаваното споразумение за спиране на огъня в зоната на конфликта. През последните няколко седмици отношението към ОССЕ в сепаратистките райони е все по-враждебно, отбелязва Ройтерс.

"Изглежда целта на този вид сплашване е ОССЕ да престане да съобщава какво става в Донецк", каза заместник-ръководителят на екипа от наблюдатели Александър Хуг и добави, че ОССЕ многократно е искала от фактическата власт на града да вземат мерки за повишаване на сигурност на мисията.

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин осъди нападението срещу колите на ОССЕ и обеща, че ще бъдат положени всички усилия да се намерят виновниците и да се осигури безопасността на наблюдателите

Водещи