Пожарите в Испания взеха три жертви 23.07 | 09:17

Един от загиналите е получил сърдечен удар, докато е гасял пожара

От Елена Кирилова

Горските пожари, които бушуват в испанския североизточен регион Каталония, взеха три жертви, съобщава BBC.

Двама френски граждани са се удавили в морето, близо до границата с Франция, докато са се опитвали да избягат от пламъците, разкри министърът на вътрешните работи на Каталония.

Двете жертви са сред няколкото души, които са били хванати в капан от огъня, докато са пътували по главния крайбрежен път до град Портбоу, а след това са потърсили спасение в морето.

Загиналите са 60-годишен мъж и неговата 15-годишна дъщеря, съобщиха испанските медии. Освен тях има и още една жертва. Мъж на 75 г. е починал след като е получил сърдечен удар, докато се е опитвал да угаси пожара около дома си.

Най-малко още 19 души са били ранени, включително един френски гражданин, който има 80% изгаряния по тялото, след като огънят го застигна в колата му.

Според властите силният вятър, който достигна 90 км/ч стана причина огънят да излезе "извън контрол”.

На всички жители на окръг Алт Емпорда, които са около 135 хил. души, бе препоръчано да си останат у дома.

Регионът е една от основните туристически дестинации за тези, които пътуват от и до Южна Франция. Още на 22 юли обаче преминаването по близката магистрала беше сериозно затруднено.

Огънят в близост до Портбоу е под контрол, гласят съобщенията на испанските медии, но пожарите във вътрешността, около граничния град Ла Хонкера продължават да бушуват.

Водещи

Най-четени