Показно убийство на кмет и журналисти във Финландия 04.12 | 16:17

Млад мъж ги застрелял на изхода на ресторант, мотивите му остават неизвестни

От iNews.bg

Кметица и две журналистки са убити във Финландия. Инцидентът е станал в град Иматра, който се намира непосредствено до границата с Русия. Стрелецът е бил задържан почти веднага след извършените убийства. Не е оказал съпротива на полицейския патрул, който първи е пристигнал на местопрестъплението. Засега мотивите остават неизвестни, но е ясно, че целта на нападателя са били именно трите загинали жени. Те са били застреляни в главите и горната част на тялото. В момента органите на реда го разпитват, предаде "РИА Новости".

Убиецът е на 23 години. Той е стрелял по жертвите си с пушка от паркинга пред ресторанта, от който те са излизали. Още на самия изход обаче са били убити. Пристигналите полицаи намерили стрелеца да стои до кола на паркинга. Той веднага бил арестуван без да се съпротивлява.

Инцидентът е станал около полунощ. Сигналът до полицията е бил подаден от очевидци на убийствата. Униформените са дошли изключително бързо, тъй като патрулът им се е намирал на 300 метра от местопрестъплението. Свидетели веднага са показали стрелеца на полицаите.

Град Иматра се намира само на 6 км от руско-финландската граница. Населението му е около 30 хил. души. Почти целогодишно градът е пълен и с туристи от Русия.

Водещи

Най-четени