Политическите противници в Македония обединени 15.07 | 12:04

Стратегическите цели на страната ни направиха единни партиите, каза Заев

От iNews.bg

Македония има причина да празнува. Имахме страхотни събития. Ние осъзнаваме нашите общи стратегически цели, нашите общи мечти и надежди. Концертите тази вечер са покана за обединение с всички наши политически противници по отношение на реализираните стратегически цели на страната ни - членството в ЕС и НАТО. Това заяви македонският премиер Зоран Заев от Битоля, където присъства на тържество по повод получаването на покана за преговори за присъединяване на Македония към НАТО, предаде БГНЕС.

То е организирано от правителството в 15 града под мотото "Вървим напред, Македония в ЕС и НАТО". Заев смята, че поканата за членство трябва да обедини нацията и веднъж завинаги да се забрави синдрома да се отричат успехите на другия, защото "всеки успех е успех за всички нас, за всеки гражданин". Той заяви, че това, което направи Македония само за една година, е успех за всички, независимо от политическите им възгледи.

"Затова ние празнуваме и се издигаме над разделенията. Сега, както никога преди, ние протягаме ръка. Искам да кажа на всички граждани, че силите, които ни разделят са по-слаби от тези, които ни обединяват. Силите, които ни обединяват, са датата за преговорите с ЕС и поканата за членство в НАТО. Това са силите, които отвориха нашето бъдеще", подчерта Заев.

Водещи

Най-четени