Полицейски служител уби две жени във фризьорски салон в Букурещ 05.03 | 19:53

Една от убитите е съпругата на нападателя

От Деляна Петкова

Двама души са били убити, а други шестима са ранени, след като полицейски служител откри огън във фризьорски салон в Букурещ, съобщиха румънските медии, цитирани от БТА.

Във фризьорския салон е работела съпругата на нападателя. Тя е една от жертвите на полицая Георге Владан, който е задържан от своите колеги.

Инцидентът е станал в района на комплекс "Перма" в квартал "Доробанц" около 17:30 часа тази вечер, уточняват агенциите. Владан е работел като шофьор към медицински център на Министерството на вътрешните работи на Румъния. Той влязъл във фризьорския салон и открил огън.

Съпругата на Владан Флорина е била подала молба за развод. Оттогава Георге многократно я е заплашвал, че "ще се случи нещо лошо". Това е разказала една от работещите в салона пред агенция Медиафакс.

По информация на сайта Зиаре нападателят е на 51 години. Двамата със съпругата му имат един син, който е студент. Мъжът е преминал през психологически тест преди три седмици.

Говорителят на полицията в Букурещ пък направи уточнението, че Владан е задържан. Той е служител на МВР, но не е полицай.

Водещи

Най-четени