Поне 70 жертви на атентатите в Дамаск 21.02 | 18:19

"Ислямска държава" пое отговорност за терористичните актове в сирийската столица

От iNews.bg

Жертвите на атентатите в Дамаск този следобед са поне 70. Ранените са десетки. Това съобщават източници на "РИА Новости” от народното опълчение в Сирия. Болниците в града продължават да приемат ранени хора. По-рано по информация от полицията беше съобщено за минимум 30 загинали, но с предупреждението, че броят им може да нарасне значително.

Днес следобед в шиитския квартал "Сеида Зейнаб” на сирийската столица бяха извършени серия от самоубийствени атентати. Първоначално се съобщаваше за 3 взрива, но след това стана ясно, че те са били четири. Трима терористи-самоубийци са се взривили, а отделно от тях е гръмнала и кола, натъпкана с експлозиви.

Преди минути стана ясно, че "Ислямска държава” е поела отговорност за атентатите. Според информация на ливанската телевизия "Ал Маядин” терористичната групировка е признала, че нейни членове са подготвили и извършили нападенията над мирното население.

В края на януари в същия квартал отново беше извършен троен терористичен акт. Тогава отговорността също пое "Ислямска държава”.  Жертви на атентата отново бяха над 70 човека, а стотици бяха ранени.

Сутринта пък в град Хомс бяха извършени други две терористични нападения. Там на кръстовище в центъра на града бяха взривени два автомобила, отново заредени с експлозиви. Вследствие на атентата живота си загубиха 46 човека, а други 115 бяха настанени в болниците в града с различна степен на наранявания.

Водещи

Най-четени