Поредна безсънна нощ в Охрид, 9 труса изтормозиха хората в района 08.07 | 10:29

Две от земетресенията са били по-силни, най-мощното – със степен 4.2

От Кристиан Костурков

Отново безсънна нощ за хората в Охрид и околните населени места. Цели 9 труса бях регистрирани в района през последните 10 часа. Някои бяха по-силни, а магнитудът на две от тях над 4 по Рихтер.

Първото за тъмната част от денонощието земетресение бе регистрирано в 23:05 ч. местно време (00:05 ч. българско). Магнитудът му бе 2.8 по скалата на Рихтер. Час по-късно районъът бе раздрусан доста по-мощно. Според сеизмолозите трусът е бил със степен 4.2, като това е и най-силният от всичките 9. Около 33 минути след това е регистрирано и третото за нощта земетресение. То е било по-слабо – 2.7 по Рихтер, сочат данните на Евросредиземноморския сеизмологичен център.

В 00:54 ч. следва ново силно раздрусване на земята в района – регистриран е вторият сериозен трус, чийто магнитуд е бил 4.1 по скалата на Рихтер. В следващите часове са регистрирани още 5 земетресения. Степента им е била по-слаба, но според коментарите на местните жители в интернет пак са се усещали. Най-слабото е било със степен 2.5, а най-силното – 3.3 по скалата на Рихтер. Не са постъпвали данни за пострадали хора.

Най-четени