Посланикът ни в Бразилия иска да съди Вигенин 09.11 | 15:46

Той се обръща към магистратите заради искането за отзоваването му

От Десислава Маданска

Посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов иска да даде на съд външният министър Кристиан Вигенин. Това посочва Николов в свое писмо до Вигенин, информира TV7. Той се обръща към магистратите заради искането за отзоваването му.

На 6 ноември стана ясно, че външният министър ще поиска отзоваването на Николов от поста му в Бразилия заради случая с внезапното прибиране на Гълъбин Боевски. Според Николов посочва, че предприетите срещу него действия имат за цел да изместят фокуса от истинския проблем – защо Боевски и много други български граждани, осъдени за наркотрафик в Бразилия и не само там, се връщат в страната като свободни граждани преди края на присъдите.

По думите му това се дължи на факта, че посолството си е свършило работата - да съдейства на защитата на осъдения в рамките на своите компетенции и съгласно указанията на ръководеното от вас министерство в тази насока, като конкретно в този случай те са над 100.  

"Кога точно пристигат Боевски и други като него, интересува само медиите, за да свършат своята работа. Часът на пристигане не касае институциите - Боевски нито може да бъде арестуван на летището, нито може да бъде посрещнат като медицинска сестра от Либия. Защо не съм съобщил точната дата зависи от наличната към момента информация и за тези мои действия съм дал обяснения, но това едва ли интересува обществото", се казва в писмото.

Водещи

Най-четени