Пострадалите при паниката в Торино надминаха 1400 души 04.06 | 16:06

В мелето на феновете на Юве има и 7-годишно дете

От iNews.bg

Хората с контузии и травми, които пострадаха по време на масовата паника на площад "Сан Карло" в Торино във фен-зоната на "Ювентус" снощи вече са над 1400 души, съобщават италианските медии. Сред хората, които са в болница, има и дете, стъпкано от тълпата.

Става дума за момче на 7 години, а също така и една жена - двамата са в тежко състояние, предаде бТВ. За повечетоконтузии и травми се предполага, че не са толкова сериозни и проблемни.

Около 30 хиляди души се събраха на това място, за да гледат финала на Шампионската лига. Любимците им от "Ювентус" обаче отстъпиха с 1:4. Звук, наподобяващ изстрел или бомбичка, оказал се впоследствие от взривена пиратка, предизвика паника и хиляди хора тръгнаха да се спасяват в посока екрана.

1923723

Цифрите постоянно растат, когато медиите съобщават за пострадалите. Най-напред бяха 200, след това 600, след това 1000, а 1 час по-късно се увеличиха до 1400.

"Хората се блъскаха като луди, нямаше никаква идея кой накъде бяга. Цяло чудо е, че няма загинали, коментира свидетел пред вестник "Ла Стампа".

За инцидента научи и треньорът Масимилиано Алегри. Той изрази надежда, че скоро всичко ще се нормализира.

Водещи

Най-четени