Постът на Меркел започва да се клати 03.04 | 11:52

Партията на Мартин Шулц догони тази на канцлера, сочат последните проучвания

От iNews.bg

Постът на Ангела Меркел започва леко да се клати. Докато досега партията й изглеждаше фаворит за предстоящите в Германия избори, нещата вече не изглеждат точно така. Последната анкета сред германските избиратели показва, че Християндемократическия съюз на Меркел и нейният основен съперник - Германската социалдемократическа партия на Мартин Шулц, вече са с изравнени позиции. И двете към момента се ползват с подкрепата на 33% от анкетираните.

Трета, според проучването, не нарежда националистическата партия "Алтернатива за Германия", която обаче в същото време губи подкрепа от избирателите.

Проучването бе публикувано днес от агенция "Евнид" и е направено за вестник "Билд", предаде БГНЕС. Според него подкрепата за двете основни формации остава непроменена с по 33%. Границата на статистическата грешка е 2.5 на сто.

Социалдемократите увеличиха своя рейтинг, след като през януари избраха за свой лидер доскорошния председател на Европейския парламент Мартин Шулц. Той ще бъде основният опонент на Меркел за канцлерския пост на изборите, насрочени за септември.

Водещи

Най-четени