Потъналият "Коста Конкордия" превозвал кокаин 31.03 | 11:20

Италианската полиция направила разследване, което доказало, че корабът бил ползван от канали за трафик на наркотици

От Беатрис Николoва

Италианският круизен кораб "Коста Конкордия", който претърпя корабокрушение през 2012 г., е превозвал голяма партида кокаин, пише италианският вестник La Repubblica.

Според изданието, италианската полиция направила разследване, което доказало, че корабът бил ползван от канали за трафик на наркотици от Южна Америка до Италия. Според информация големи количества от наркотичното вещество били скрити в хранилището на круизния кораб.

Вестникът съобщава, че след края на разследването били арестувани 20 души, които помогнали кокаинът да се качи на лайнера. Припомняме ви, че на 13 януари 2012 год. загинаха 32 души след като круизният кораб "Коста Конкордия" се разби в бреговете на Исландия.

Капитан на кораба, който превозваше 4229 пътници, Франческо Скетино бе признат за виновен за корабокрушението и бе осъден на 16 години затвор.

Той е признат за виновен  в непредумишлено убийство на 32 души, загинали при катастрофата, в потапяне на кораба, а също и в това, че е напуснал съда, преди да приключи евакуацията на всички хора на борда.

 

Водещи

Най-четени