Почина и Яворка, съпругата на стрелеца в Сърбия 09.04 | 14:22

14 станаха жертвите на сърбина, който стреля по съседите си рано тази сутрин

От Кремена Бедерева

Почина още една, 14-та жертва на масовото убийство, извършено рано тази сутрин от Любиша Богданович в село Велика Иванча, на около 15 км от община Младеновац в Сърбия, съобщиха лекари от белградския Спешен център.

Според най-новата информация става въпрос за съпругата на убиеца Яворка, която бе тежко ранена. По-рано днес директорът на сръбската полиция Милорад Вельович съобщи за 12 убити на мястото на инцидента. По-късно в болницата почина 13-та жертва, 70-годишна жена, допълва БТА.

Лекарите се борят за живота на Богданович. Трагедията се случила, когато 60-годишният Богданович с пистолет влязъл в пет къщи и убил шестима мъже, шест жени и едно бебе. Всички жертви са убити по един и същи начин - с изстрел в лицата или в друга част на главата, най-често, докато са спяли.

Няма живи свидетели на случилото се.

Според един от съседите Любиша първо убил 41-годишния си син Бранко и стрелял срещу съпругата си Яворка, след което излязъл от къщата и влязъл в четири съседски къщи в квартал Превала.

Заобиколил само две къщи в квартала. Вельович каза, че според първоначалните информации става въпрос за нормално семейство и за лице без полицейско досие. Той имал разрешение да носи пистолет и е участвал във военните операции в Славония (източна Хърватия) през 1991 г. Неотдавна загубил работата си.

"Никога не сме имали такава трагедия в Сърбия и затова трябва да се установят мотивите и какво е накарало този човек да убие толкова хора по време на сън", каза Вельович. Той заяви, че убийствата вероятно щели да продължат, ако полицейският патрул не ги бе предотвратил.

Според социалния работник в Младеновац Зорица Павлович семейство Богданович не се води на учет в психиатрията, но членове на по-широкия му роднински кръг се водят.

Според нея загубата на работата и участието на Богданович във войната са възможни причини за активиране на болест, като при подобни случаи това най-вероятно е нелекувана тежка депресия и психоза.

Водещи

Най-четени