Починалите от COVID-19 в Китай надхвърлиха 1100 души 12.02 | 06:42

175 са вече болните на круизния кораб Diamond Princess

От iNews

Общият брой на починалите от новия коронавирус в Китай вече е 1113, болните от коронавируса са над 44 600, а оздравелите - 4740. Това съобщава Държавният комитет по здравеопазване в страната, предаде ТАСС.

Във вторник ведомството съобщи за над 42 600 заразени, 1016 жертви и 3996 оздравели. Според обновените данни официалния показател за смъртност в страната е 2,49%.

Междувременно стана ясно, че 175 са заболелите от новия коронавирус на круизния кораб Diamond Princess, който се намира под двуседмична карантина край бреговете на японския град Йокохама, информира ТАСС. COVID-19 е открит при още 34 пътници и у един от карантинните работници. Това съобщи преди няколко часа японският министър на здравеопазването, труда и благосъстоянието.

Новите положителни проби са дадени от 10 членове на екипажа, 10 японски пътници и чужденци от 11 страни, сред които Съединените щати и Китай.

Четирима от заболелите са в тежко състояние и са преместени в интензивни отделения.  Това са възрастни хора между 60- и 70-годишни. Сред тях са трима японци и един чужденец, информира министърът. Двама от тях имат затруднено дишане и са включени към кислородни апарати.  

Сред заразените е и млад човек под 20 години. Отбелязва се, че това е първият случай в Япония на заболяване на непълнолетен (в страната пълнолетието настъпва на 20 г.).

Властите в страната на Изгряващото слънце разглеждат възможността за използването на специален плавателен съд, превърнат в болница, на който да бъдат прехвърляни болните пътници от Diamond Princess.

На борда на круизното съдно се намиран 2 700 души от 50 държави. Всички инфектирани засега се евакуират от кораба и се настаняват в болници на префектура Канагава.

 Превод и редакция: iNews

Водещи

Най-четени