Правилата са за всички: Не пуснаха новозеландския премиер в заведение заради мерките срещу COVID-19 16.05 | 17:30

Джасинда Ардерн и годеника й не са допуснати заради изчерпване на лимита от заети места

От iNews.bg

Никой не е освободен от ограниченията, въведени заради коронавирусна – дори и министър-председателят, пише вестник "New Zealand Herald”, предаде БГНЕС. Служители на ресторант в град Уелингтън не допуснали тази сутрин вътре министър-председателя Джасинда Ардерн и годеника ѝ Кларк Гейфорд. Причината била, че според въведените правила за социално дистанциране заведението е достигнало лимита си от клиенти.

Съобщение в Туитър във връзка със случая предизвика реакцията на нейния партньор, който признава, че трябва да поеме отговорност за това, тъй като не е запазил предварително място там.

Историята все пак има щастлив край – след като се освободила маса, двойката била догонена от служител на заведението и поканена да се настани вътре.

Подобно на много държави, Нова Зеландия също започна постепенно облекчаване на ограничителните мерки, въведени заради коронавируса. Властите призоваха да се спазва социална дистанция и мерките за безопасност. Според новите правила, клиентите на ресторантите трябва да бъдат на определено разстояние един от друг и да бъдат обслужвани само на масите, но не и на бара. 

Водещи

Най-четени