Предизборната кампания в Австралия започна 05.08 | 14:14

Партията на труда дава 200 млн. долара на автомобилната индустрия

От Елица Елефтерова

Политическите партии в Австралия вече са в режим на предизборна кампания, ден след като премиерът Кевин Ръд призова за предсрочни избори на 7 септември. Партията на труда на Ръд обяви, че ще даде 200 млн. долара, за да подпомогне автомобилната индустрия в страната, съобщава BBC.

Лидерът на консерваторите, които са в опозиция в момента Тони Абът, междувременно обеща да отмени австралийския данък върху въглеродните емисии още при първото си кампанийно събитие в Бризбейн. Според анкетно проучване към момента Анкети момента опозиционната консерваторска партия изпреварва партияна на труда с 52 на 48%.

Икономиката се очаква да бъде ключов елемент по време на предизборната кампания, наред с проблемите с имигрантите, както и климатичните промени. "Вярвам в бъдещето на индустрията", коментира Ръд пред телевизия ABC, след като оповести, че ще отпусне финансов пакет за автомобилната индустрия.

"За всеки конкретен случай поотделно, индустрия по индустрия, правителството ще осигури подкрепа, когато е необходимо", посочи той. Кабинетът на Ръд се събира в Канбера на последното си заседание преди правителството да бъде сменено със служебно.


Водещи