Предполагаем атентат в Торонто, 10 са загинали, 15 – ранени 24.04 | 10:30

Микробус се е врязал с бясна скорост в пешеходци, шофьорът е арестуван

От iNews.bg

Микробус се вряза с бясна скорост снощи в пешеходци в най-големия град в Канада – Торонто. Вследствие на инцидента са убити 10 души, а още 15 са ранени. Произшествието се случи по обяд, в 13:30 местно време, на оживеното кръстовище между улица "Янг" и "Финч Авеню", предаде БГНЕС. Това е на 16 км от мястото, където в този момент се провеждаше срещата на вътрешните министри на страните от Г-7.

Според последните данни, с които БГНЕС разполага, петима от пострадалите се намират в критично състояние, а двама - в сериозно. За щастие нашето МВнР не разполага с информация за пострадали български граждани при инцидента.

Разследващите органи смятат, че терористична атака е най-вероятна версия на кървавите събития в канадския град, но към момента тя не е потвърдена. "Не изключваме нищо, но въз основа на това, с което разполагаме сега, е твърде рано да се направят изводи. Разследването продължава, опитваме се да разберем мотивите", каза шефът на полицията Марк Саундърс. Но отбеляза, че "явно е било предварително подготвено". Междувременно канадският министър по обществената сигурност Ралф Гудейл написа в "Туитър", че "инцидентът няма връзка с националната сигурност".

Задържан е извършителят на престъплението - става дума за 25-годишния Алек Манасиан, живеещ в град Ричмънд. Неговите мотиви обаче остават неизяснени към настоящия момент.

Водещи