Президентът на САЩ Джо Байдън е провел телефонен разговор с бившия президент Доналд Тръмп 14.07 | 09:59

Разговорът е бил част от редица консултации след стрелбата по време на митинг в Бътлър, щата Пенсилвания, при която Тръмп бе леко ранен

От iNews.bg

Президентът на САЩ Джо Байдън е провел телефонен разговор с бившия президент Доналд Тръмп днес, съобщи официален представител на Белия дом, предаде агенция Ройтерс. Разговорът е бил част от редица консултации след стрелбата по време на митинг в Бътлър, щата Пенсилвания, при която Тръмп бе леко ранен.

Инцидентът стана по-рано днес, когато на митинг в Бътлър избухна стрелба, при която Тръмп получи рана в дясното ухо. Един човек, присъствал на събитието, е загинал, а други двама са ранени и в критично състояние, съобщиха от Сикрет сървис. Стрелецът е бил неутрализиран и убит от агенти на Сикрет Сървис.

Президентът Байдън е говорил също с губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро и с кмета на Бътлър Боб Дендоу, каза същият служител на Белия дом. Байдън е изразил съчувствие към пострадалите и техните семейства и е подчертал необходимостта от бързи действия за осигуряване на безопасността на всички участници в публични събития.

"Нашите мисли са с пострадалите и техните семейства. Трябва да гарантираме, че подобни трагедии няма да се повторят", каза Байдън в изявление.

Тръмп напуска болницата
Според информация на агенция Блумбърг, Доналд Тръмп е напуснал болницата, където е бил прегледан след инцидента. Лекарите са заявили, че състоянието му е стабилно и няма непосредствена опасност за живота му. Тръмп е отправил благодарности към медицинския екип и своите поддръжници за оказаната подкрепа.

"Благодаря на всички за грижите и подкрепата. Ще продължим да се борим за по-добро бъдеще за нашата страна", написа Тръмп в социалните мрежи след напускането на болницата.

Президентът се връща в Белия дом
Президентът Байдън ще отпътува от Рехобот бийч, щата Делауер, тази нощ и ще се върне в Белия дом рано в неделя, съобщи в изявление Белият дом. Очаква се той да проведе допълнителни срещи с представители на Сикрет сървис и други агенции за национална сигурност, за да обсъди мерките за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Водещи

Най-четени