Преследват християните по целия свят! Хиляди бяха убити през миналата година 20.02 | 11:51

„Това престъпление се превръща в огромен международен проблем“, алармират правозащитници

От iNews.bg

Преследванията срещу християните се превръща в огромен международен проблем. Те се увеличават в глобален мащаб. Около 4000 християни са били убити само в Северна Нигерия, трудно е да се установи броят на жертвите в Близкия Изток, но се предполага, че не по-малко от 7000 са убити само през 2015 година.

Таня Корбет от "Open Doors” във Великобритания и Ирландия изтъква колко е дълбок и сериозен този проблем. Темата беше една от ключовите точки, които обсъждаха руския патриарх Кирил и папа Франциск на срещата си в Куба.

"Open doors” помага на репресирани християни по целия свят от 60 години насам.

"В много страни християните нямат църкви, а се срещат на тайни места – в домовете, в горите, в частни групи. Християнството сякаш се крие под земята в някои региони. Благотворителните организации като "Open doors”се опитват да се противопоставят на т.нар. "преса" срещу християните, например не им се позволява да влязат в колеж, или да изградят църква, както в Индия. Има много коварни начини за преследване срещу християните, не е само чрез насилие", отбеляза Корбет, цитирана от Sputnik.

Водещи

Най-четени