Приднестровието моли Путин да си го прибере 16.04 | 20:54

В още градове на Украйна се развя флагът на Донецката република

От Филипа Тодева

Продължава нагнетяването на напрежението в Украйна. След като Крим се отцепи и се присъедини към Русия и бе обявено създаването на Донецка република, глас за независимост се издигна и от Приднестровието.

Върховният съвет на непризнатата република, която се намира на територията на Молдова, е изпратил писма до руския президент Владимир Путин, ООН и ОССЕ. В обръщението на приднестровските депутати се припомнят резултатите от референдума, който се проведе през 2006 година. 97% от участниците в допитването искат Приднестровието да се присъедини към Русия. Жителите на републиката се позовават на правото на самоопределение, пише ИТАР-ТАСС.

Разделителните линии рязко се проявиха в още два украински града. В граничния град Новоазовск проруски активисти издигнаха флага на Донецката народна република на сградата на градския съвет, допълва Интерфакс. По същото време в Красноармейск протестиращи последваха примера и издигнаха същия флаг. Там активистите се заканиха, че ще слагат знамето всеки ден, ако се налага.

Водещи

Най-четени