Проверяват московски гари заради бомбена заплаха* 06.02 | 09:55

В събота заради подобен анонимен сигнал беше евакуиран търговски център в руската столица

От Деляна Петкова

Сътрудници на милицията проверяват информация за заложени взривни устройства на московските гари, съобщи за ИТАР-ТАСС говорител на министерството на транспорта на Русия.

Около 9,00 ч. тази сутрин на телефон 02 позвънил неизвестен мъж и заявил, че на три столични гари са заложени мощни бомби, които ще избухнат през деня. Той не уточнил за кои гари става дума, така че властите са решили да проверят за експлозиви с помощта на обучени кучета и деветте железопътни гари в града.

На три от тях - Казанска, Ленинградска и Ярославска, през които минава основният поток от пътници, е решено да бъдат евакуирани пасажерите. Проверката не се отразява на движението на железопътния транспорт, пише БТА.

Първоначалната неофициална информация сочеше, че евакуация се извършва на две гари - Ленинградската и Ярославската гара.

Вчера заради съобщение за бомба бе предприета евакуация на търговския център Атриум близо до Курската гара. Тревогата се оказа фалшива.

Същия ден постъпи и предупреждение за подготвян взрив на метростанция Киевска, но и там милицията не откри подозрителни предмети.

* Информацията е актуализирана към 11.50 часа.

Най-четени