Проклятието да бъдеш жена: Разказ от първо лице за гениталното осакатяване 13.04 | 21:08

Колко е ужасно най-близките ти хора да те измъчват...

От iNews.bg

Една жена намери сили да осветли варварския акт на генитално осакатяване на жени. Пред Sputnik Хибо Уардари – автор и активист срещу осакатяването на жени обяви, че ще издаде книга, която да отвори очите на хората за ужасните мъчение, на които са подложени хиляди жени. "Надявам се всеки човек да вземе тази книга и да я прочете", споделя авторката.

Тази книга е нейната лична изповед за преживяното генитално осакатяване. Личната ѝ трагедия става основа на кампания за повишаване на образованието сред общностите, в които все още се прилага това варварско отношение към нежния пол.

Уардари споделя как собственото ѝ семейство я осакатява за цял живот. Особено болезнен е моментът, в който авторката признава, че е била държана от майка си, докато останалите действат.

Тя говори с болка, но с осъзната сила, за това колко е важно да се образоват хората, както на регионално, така и на международно ниво.

"Това варварски жестоко отношение трябва да бъде спряно. Искам книгата ми да бъде изучавана не само във Великобритания, но и по света", казва още Уардари.

Според данните от последните статистики на ООН най-малко 200 милиона жени и момичета са били подложени на генитално осакатяване. Половината от тях живеят в Египет, Етиопия и Индонезия.

Водещи

Най-четени