Прокуратурата в Белгия: Убийството на охранителя от АЕЦ няма връзка с атенатите 26.03 | 13:34

Терористична следа в даденото разследване изобщо не се разглеждало

От iNews.bg

Прокуратурата в Белгия изключи терористичната следа в разследването на убийството на охранител на АЕЦ "Тианж" Това съобщи прокуратурата в белгийския град Шарлероа, предаде ТАСС. Изявлението е направено в отговор на запитване на ТАСС.

"Терористична следа в даденото разследване не се разглежда", обяви прокуратурата, без да дава допълнителни подробности по случая.

Припомняме, че по-рано днес международните агенции, включително и ТАСС, цитираха съобщение на белгийският вестник "Дерниер йор", според което агент на службата за сигурност към белгийската АЕЦ "Тианж" е бил убит в четвъртък град Шарлероа докато е разхождал кучето си, а пропускът му е бил откраднат. Вестникът се позова на източници в местната полиция, според които пропускът за достъп на охранителя в ядрената централа "е бил похитен".

Същият вестник по-рано писа, че именно тази атомна електроцентрала е била главна цел на атентатите на брюкселската терористична група, организирала кървавите атентати в Париж и Брюкел. Припомняме, че на 13 ноември във френската столица бяха изършени поредица бомбени атаки, при които загинаха над 130 души, а над 400 бяха ранени. На 22 март в столицата на Белгия и на Европа пък терористите успяха да задействат три бомби – две на летището и една в метрото, като убиха 37 души и раниха над 270.

И за двете организирани атаки отговорност пое джихадистката организация "Ислямска държава".

 

 



Водещи

Най-четени