Протести и в Гърция 01.05 | 16:15

Без транспорт и без магазини в цялата страна

От iNews.bg

Блокиран е транспортът в цялата страна. Не работят и магазините. Туристите остават принудително на островите до утре. Започнаха и традиционните демонстрации, предава  БНР.

С червени  знамена и плакати започнаха  първомайските шествия  в цялата страна."Първи май не е почивен ден, а ден в защита правата на работническата класа", заявиха депутати от  Комунистическата партия,  която организира заедно със синдикатите днешната стачка. Участниците в шествията скандират искане за  достойни възнаграждения  и гарантирани трудови и синдикални права. Хиляди гърци участват в протестите в цялата страна. Опозиционните партии се включиха активно, като депутатите са сред демонстрантите. В първите редици на протестите са активисти на младежката организация на Комунистическата партия, които публиката посреща с аплодисменти.

Синдикатите блокираха транспорта в страната. Не се движат,  влакове, фериботи,  а  градският транспорт  извозва само участници в стачката и протестите.
 
Засилено е полицейското присъствие, но не се очаква напрежение и сблъсъци, защото синдикатите призоваха за  мирни протести .

Водещи

Най-четени