Пуснаха спецчасти и бронирани машити срещу протестиращите в Скопие 14.04 | 22:31

Прогонени, демонстрантите се прместиха пред сградата на правителството

От iNews.bg

Кордони от специални части с бронирани машини разгониха демонстрантите в близост до централата на ВМРО-ДПМНЕ, предава "Нова Тв”.

Според изданието, протестът, който е бил спокоен и мирен, е ескалирал, след като протрестиращите са тръгнали от парламента към централата.”Нова тв” съобщава още, цитирана от "Фокус", че група от протестиращите с маски са започнали да хвърлят камъни срещу служителите на реда.

Продължава и контрапротестът, а в социалните мрежи се разпространяват съобщения : "Гражданите да се пазят от провокации”.

След като бяха прогонени от централата на ВМРО-ДПМНЕ, демонстрантите се събраха пред сградата на правителството, където  продължава струпването на полицейски части.

 

В Битоля пък нов протест за втора вечер изкара гражданите му по улиците. Протестиращите искат оставката на президента и на засегнатия от помилването кмет на Битоля Владимир Талевски. Допълнително напрежение е внесло изявлението на кмета Талевски, който на специална пресконференция по-рано днес е заявил, че не се чувства престъпник, а престъпници са от Специализираната прокуратура.

Водещи

Най-четени