Путин: 4-те нови региона на Русия са "условно нови“, защото исторически те са руски 09.02 | 19:30

Руският президент със сарказъм се сбогува със световните марки, които напускат Русия

От iNews

Донецката и Луганската народна република, Запорожската и Херсонската област са исторически руски региони и трябва възможно най-скоро да се изравнят с общоруските показатели за развитие в ключови области, заяви руският президент Владимир Путин на заседание на надзорния съвет на Агенцията за стратегически инициативи (АСИ), предаде ТАСС.

"Казваме "нови" условно (за тези четири региона - бел. ред.). Защото ние добре знаем от историята, че това са руски региони", каза Путин.

Според него "е необходимо всички тези територии да бъдат приведени в съответствие с общоруските показатели, това да се направи в рамките на настоящото десетилетие, колкото по-рано, толкова по-добре."

"Много от тях, знам го лично, някои от тях, които познавам лично, го правят (напускат руския пазар - бел. ред.) без никакво удоволствие. Кой иска да изгуби утвърден бизнес, в който са инвестирани енергия и средства?". Путин посочи, че компаниите се оттеглят, тъй като "под натиска на правителствата си са принудени да напуснат, оставяйки след себе си като цяло добро наследство, инфраструктура, добре обучен персонал."

Руският президент също така каза, че правителството скоро трябва да сформира национален проект за разработване на безпилотни летателни апарати, като тази тема ще бъде обсъдена на специална среща през пролетта, предаде БТА.

"В близко бъдеще правителството трябва да сформира съответен национален проект, чийто смисъл е да осигури възможности за широка експлоатация на безпилотни летателни апарати", отбеляза Путин.

Водещи

Най-четени