Путин: Русия не заплашва никого по света 25.06 | 16:58

Силната армия е залог за суверенитета и териториалната цялост на страната

От Кристиан Костурков

Руската федерация няма никакви агресорски планове и никого не заплашва на световната сцена. Всеки спорен момент Москва се опитва да разреши с политически средства. Това казва руският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

"Русия е открита към света държава, която е привърженик на укрепване на сътрудничеството с всеки, който е готов за това", заявява Путин по време на прием в чест на абсолвентите на военните училища в страната. Пред випускниците руският президент подчерта, че Русия няма и не може да има планове за агресия и се отнася с уважение към международното право и интересите на останалите държави.

Руските власти ще продължават да развиват въоръжените си сили, защото силната армия гарантира суверенитета и сигурността на страната в условията на съвременните рискове, включително и тези, които са непосредствено до границите на държавата, казва още Путин. Главата на Кремъл подчерта, че в момента Руската федерация вижда не малко опасности в близост до себе си. "Затова силната и оборудвана със съвременни оръжия войска е залогът за суверенитета и териториалната цялост на Русия. Тя е гаранция за мирен и спокоен живот на милионите наши съграждани. Сигурен съм, че всички вие това добре го разбирате", казва Путин на випускниците на военните ВУЗ-ове.

Руският президент увери, че властите в страната ще продължават последователно да развиват въоръжените сили. Паралелно ще бъдат приключени реформите и структурните преобразования, които страната е започнала през последните години. Руският президент отбеляза, че в момента се работи активно по укрепването на стратегическите ядрени сили на страната, подразделенията на военно-космическата отбрана. Паралелно с това се наблюдава съществено повишение на бойния потенциал на всички родове войски, допълва руският президент. Същевременно бойният арсенал се обновява с най-съвременното въоръжение и военна техника – самолети, подводници, кораби. Увеличени са и доставките на оръжия с висока точност, бойни роботи и безпилотни летателни апарати, които бяха представени по време на форума "Армия-2015".

Водещи

Най-четени