Путин и Ердоган си „стиснаха ръцете” по телефона (ДОПЪЛНЕНА) 29.06 | 13:54

Двамата президенти се договориха за лична среща затопляне на отношенията

От iNews.bg

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган казано условно са успели да "си стиснат ръцете” по време на проведения днес между двамата телефонен разговор. Двамата са се договорили отношенията между двете държави, които се сгромолясаха след свалянето на руския бомбардировач от турските ВВС, да бъдат подобрени. За целта Путин и Ердоган са се разбрали да проведат и среща на четири очи, съобщават турски медии, позовавайки се на свои източници в обкръжението на Ердоган.

Засега от нито едната страна няма официална информация за това какво са си говорили двамата президенти и какви договорки са постигнали. От официалните пресслужби както в Москва, така и в Анкара, обявяват, че ще съобщят подробности по-късно. Знае се обаче, че разговорът между Путин и Ердоган е продължил 40 минути, което потвърждават и от двете страни.

От офиса на турския президент официално обявиха, че Путин е изказал своите съболезнования на Ердоган за жертвите и ранените от снощния атентат на летище "Ататюрк” в Истанбул. Основната част от разговора на двамата е била в посока нормализиране на отношенията между Русия и Турция, предаде "РИА Новости”.

Водещи

Най-четени