Путин подписа указ за чуждестранните агенти 04.12 | 15:20

Законопроектът без проблем премина всички четения в парламента

От iNews.bg

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който възложи на руското правосъдно министерство да води регистър на чуждестранните медии, изпълняващи функциите на чуждестранни агенти.
Документът е с дата 2 декември, публикуван е на интернет-портала за правна информация, съобщи newsru.com.В съответствие с текста на заповедта, Министерството на правосъдието "създава процедура за прилагане на чуждестранните медии, изпълняващи функциите на чужд агент, според разпоредбите на Федералния закон от 12 януари 1996 г.". Той е за нетърговски организации и цели "регулиране на правния статут на организация с нестопанска цел, която изпълнява функциите на чуждестранен агент".Също така, според документа, Министерството "поддържа регистър на чуждестранните медии, изпълняващи функциите на чуждестранен агент, включително вземане на решение за включване в него на изключените чуждестранни медии".На 25 ноември Путин подписа закон, който разпорежда статута на чуждестранните агенти за средствата за масова информация, работещи в Русия. Законопроектът без проблем премина всички четения в парламента.

Държавната дума на 15 ноември уверено прие поправки на второ и трето четене, а гласуването в Съвета на Федерациите на 22 ноември бе почти единодушно - само един сенатор се въздържа.На 25 ноември Путин подписа закон, който разпорежда статута на чуждестранните агенти за средствата за масова информация, работещи в Русия. Законопроектът без проблем премина всички четения в парламента. Държавната дума на 15 ноември уверено прие поправки на второ и трето четене, а гласуването в Съвета на Федерациите на 22 ноември бе почти единодушно - само един сенатор се въздържа.

Водещи

Най-четени