Путин предупреди света да не се меси във вътрешните работи на Русия 12.12 | 16:16

Той обеща да се бори с корупцията в страната

От Владислав Рашков

Руският президент Владимир Путин осъди корупционните практики, прането на пари и връзките на някои опозиционни депутати с външни интереси в страната, пише BBC.

Държавният глава направи обръщение към федералното събрание на Русия за първи път откакто започна третия му президентски мандат.

В годишния си доклад той говори за състоянието на нацията на силно патриотични теми. Като основен приоритет той определи запазването на руската национална идентичност..

Путин призова за повече раждания в страната, като определи семействата с три деца като норма. "Много се ядосвам, когато започне да говори лъжи за стабилизирането на демографската картина", каза опозиционният лидер Алексей Навални по повод този коментар.

Путин изтъкна необходимостта страната му да издигне паметници в името на загиналите по времето на Първата световна война, които са били засенчени след Октомврийската революция от 1917 г.

Най-острата критика на президента бе насочена към чуждото вмешателство на външни сили, но той не уточни за кого точно говори.

Водещи

Най-четени