Путин разговаря с Ердоган за Сирия 26.08 | 17:15

От iNews.bg

Руският президент Владимир Путин e разговарял с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, като e отбелязал, че разбира загрижеността за случващото се в Сирия, но също така е загрижен за новите атаки на бойци от Идлиб, съобщиха от Кремъл, предаде БГНЕС.

Ердоган е казал на Путин, че нападенията на сирийската армия, която има руска подкрепа в северозападна Сирия, са причинили хуманитарна криза и заплаха за националната сигурност на Турция.

"Путин многократно е казвал, че разбира опасенията на турския си колега. Но в същото време президентът остава за стартиране на действия от страна на терористични елементи от Идлиб, които трябва да бъдат унищожени", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
В същото време Ердоган заяви, че се надява, че Турция да победи в борбата за надмощие в региона, включително в Ирак, Сирия и Източното Средиземноморие.

"Нищо няма да принуди Турция да преразгледа замисъла по създаването на зона за сигурност в Сирия. Анкара е готова да реализира собствените си планове в отговор на опитите да се забави осъществяването на споразумението на изток от Ефрат", заяви турският президент.

Водещи

Най-четени