Путин се изгаври с Тръмп! Предложи убежище на уволнения шеф на ФБР 15.06 | 17:51

Коми бил като Сноудън - правозащитник и се нуждаел от закрилата на Русия

От iNews.bg

Руският президент Владимир Путин се подигра на САЩ и на държавния глава Доналд Тръмп, отправяйки покана за предоставяне на политическо убежище в Русия към уволнения от Тръмп бивш директор на ФБР Джеймс Коми.

"С какво директорът на ФБР е по-различен от г-н Едуард Сноудън? Тогава той… е правозащитник, който защитава определена позиция. Впрочем, ако в тази връзка срещу него започне преследване, ние и на него сме готови да предоставим политическо убежище в Русия. Той трябва да е наясно с това”, каза Путин в отговор на въпрос в прякото телевизионно предаване, предаде БНТ.

В отговор на други въпроси Путин заяви, че Русия е готова на конструктивен диалог със Съединените щати, икономическата криза в страната е приключила, а Москва ще подпомага проправителствената сирийска армия, каза той.

Руският президент отдели значително врeме на питането за санкциите срещу Русия. И цитира изчисления, според които Русия е изгубила около 52 милиарда долара от тях, а санкциониращите - около 10 милиарда.

Той изрази убеждението си, че методът е контрапродуктивен и каза, че последно наложените от САЩ възбрани са резултат от вътрешнополитичския хаос в страната.

Разговорът с обикновените граждани се оживи след есемеси, в които руски гражданин се интересуваше дали Путин не се е изморил и дали не е време да си ходи.

Водещи

Най-четени