Пълна бойна готовност за руските войски по западния фланг 25.08 | 12:50

По заповед на Путин се провежда мащабна проверка на бойната готовност на армията

От iNews.bg

Пълна бойна готовност е обявена за различните видове руски войски по цялото протежение на западния фланг на страната. Целта на занятието е да бъде проведена внезапна проверка на бойната готовност на въоръжените сили на Русия, а заповедта идва лично от Владимир Путин, съобщава военният министър Сергей Шойгу, цитиран от "РИА Новости".

"Днес с решение на върховния главнокомандващ на въоръжените сили започна поредната внезапна проверка. Войските на Южния, части на Западния и Централния военен окръг, Северния флот, Главното командване на въздушно-космическите сили, командването на Въздушно-десантните от 7:00 ч. тази сутрин са приведени в пълна бойна готовност", обяснява Шойгу. Министърът на отбраната на Русия допълва, че проверката има за цел да се оцени способността на Западния и Централния военни окръзи на увеличат военното присъствие в югозападното стратегическо направление.

Проверката на боеготовността ще продължи до 31 август. По разпореждане на Шойгу за маневрите са били информирани всички военни аташета. Паралелно с това в Южния военен окръг тече и активна подготовка за предстоящото стратегическо учение "Кавказ-2016".

Започналата днес проверка има за цел да провери пълния цикъл на подготовката на руската армия за защита на интересите на страната при възникване на заплаха за сигурността й.

Водещи

Най-четени