Първите футболистчета са изведени от пещерата в Тайланд 08.07 | 17:08

Децата сами стигнали до линейките, чакащи ги на входа

От iNews.bg

Шест момчета от групата, блокирана в пещера в Тайланд, вече излезли, потвърдиха от спасителния екип. По-рано местни източници съобщиха първо за две изведени деца.

Според очевидци момчетата сами са се придвижили до очакващите ги на изхода линейки, предаде за bTV журналистът Панчо Благоев, който живее в Тайланд. Рисковата операция по спасяването на момчетата започна по-рано днес и не е ясно колко време ще продължи.

Първото момче се е появило на изхода на пещерата в 17:40 ч. местно време (13:40 ч. българско време). Второто го е последвало 10 минути по-късно.

Двете деца са се отправили към медицинските палатки за първоначален преглед. Сред това ще се прецени дали да бъдат превозени в болницата в областния център Чанг Рай.

Около 7 ч. тази сутрин медиите бяха преместени на 2 км от входа на пещерата, за да не пречат на спасителната операция. Шефът на оперативния щаб Наронгсак Осотанакорн, губернатор на провинция Чанг Рай, потвърди, че момчетата са напуснали кухината, в която се бяха укрили и са поели по опасния път навън.

Водещи

Най-четени