Пътнически самолет катастрофира в Индонезия 07.05 | 12:37

Машината е паднала в морето при заход за кацане

От Елена Коцева

Пътнически самолет с 21 пасажери и шестима души екипаж катастрофира в Източна Индонезия, съобщиха военноморските сили на страната.

Според представител на индонезийските власти при катастрофата няма оцелели. Между пътниците е имало и три деца. Няма информация на този етап дали сред пасажерите е имало чужди граждани.

Самолетът е изпълнявал вътрешен полет от град Соронг, окръг Кайман, съобщава Lenta.ru.

Машината е паднала в морето при заход за кацане на 500 метра от пистата на летище Каймана, близо до границата между Индонезия и Папуа-Нова Гвинея.

Все още няма данни за причините, довели до катастрофата, но е ясно че по време на кацането в района атмосферните условия са били изключително лоши.

Говорител на индонезийското министерство на външните работи съобщи, че това е и първоначалната версия на разследващите инцидента.

През юли 2007 г. Европейският съюз включи всичките 51 индонезийски авиокомпании в т. нар. черен списък, с което на техни самолети бе забранено да кацат на летища в която и да било от страните членки. Впоследствие няколко от авиокомпаниите бяха извадени от "черния списък".

Водещи

Най-четени