Разбиха организирана група за кражба на пари от банкови сметки в Румъния 12.06 | 12:23

Операцията е под наблюдението на Европол

От iNews.bg

Международна организирана група, която е извършвала кражби на пари чрез банкови карти и измами чрез онлайн разплащания, беше разбита в Румъния. За това съобщиха от Европол.

Разследването е започнало от полицейските власти във Франция. Подкрепа са оказали службите Европол и Евроджъст, чиято роля е разследване на трасгранични престъпления в ЕС.

По време на операцията са претърсени 10 жилища и са арестувани 10 души, чиято самоличност и гражданство обаче не се уточнява. Иззети са пари в брой, компютри, мобилни телефони и други електронни устройства. Отнети са още луксозни автомобили, сред които Lamborgihni, както и Mercedes 500.

Арестите са извършени на 6-7 юни, но за тях официално се съобщава едва сега. Според данните на Европол групата е действала на територията на целия Европейски съюз и то в продължение на няколко години. Нанесени са щети за стотици хиляди евро.

Кражбите са ставали чрез добре позната схема – групата се е добирала до данните на банковите карти – ПИН-код и номер на картата, а след това те са били използвани за плащане онлайн, например.

Водещи

Най-четени