Разграбиха новия брой на Charlie Hebdo за отрицателно време 14.01 | 10:52

Изданието изобрази екзекутираните журналисти как правят оргия в небесата

От iNews.bg

Новият брой на сатиричното списание  Charlie Hebdo, което  загуби 10 от своите служители  по време на кървавия атентат, се разграби за минути.  

Пет милиона копия на изданието ще бъдат отпечатани, след като братята Куаши  екзекутираха 12 души в редакцията му.

На корицата на журнала е поставена карикатура на пророка Мохамед, който държи надпис "Je suis Charlie" ( Аз съм Чарли). Над главата му пък пише "Всичко е простено". Смята се, че именно заради предишни карикатури на Мохамед, публикувани в журнала, са станали повод за атаката срещу Charlie Hebdo.  

На страниците на самото списание няма повече "подигравки" с пророка, информира BBC.  Публикувани са обаче редица  карикатури в типичния за изданието вулгарен стил на ислямски екстремисти. На едната от тях са изобразени двама терористи, които са възнасят към небето и питат къде са обещаните им 70 девственици. На заден план са изрисувани  убитите журналисти от  списанието, които се наслаждават на оргия.

Редакторският екип благодари от страниците на журнала  на милионите, които обявиха, че са Чарли. От списанието обаче обявяват, че искат да се спре с инсинуациите, че  провокирането на мюсюлманите е довело да тяхната трагедия. 

Изданието е достъпно на шест езика, включително на арабски и турски. 

"Щастливи сме, че го направихме и че бяхме способни да го направим, да го постигнем.  Беше трудно. Корицата .... беше сложно да я  направим, защото тя изразява нещо ново и тя трябва да каже на всички засегнати, че трябва да се справим с трагедията", заяви главният редактор Жерарад Биард. 

Водещи

Най-четени