Разкрития! Кой всъщност е нападателят от Лувъра 05.02 | 15:20

В момента той е под стража в парижка болница

От iNews.bg

Нападателят от търговския център на Лувъра – Абдула Ел-Хамами, беше прострелян след атаката. След лечение в една от френските болници обаче той вече дойде в съзнание и униформените започнали да го разпитват.

Припомняме, че мъжът нападна военен с мачете, крещейки "Аллах е велик". Засега обаче не са ясни конкретните мотиви за случилото се, поясни прокурорът на Париж Франсоа Молин.

В момента Абдула е под 96-часова стража в болницата.

Според следователите става въпрос за терористичен акт. Все още не се знае дали мъжът е действал сам, или е имал помощници. Минути преди разигралата се сцена той написал в социалните мрежи специално послание, в което обяснява, че няма връщане назад.

"В името на Аллах, за нашите братя в Сирия", написал още той.

ПРЕСТОЙ В ПАРИЖ

Това, което съобщиха от полицията по-рано, е, че 29-годишният Абдула Ел-Хамами е пристигнал във френската столица на 26 януари. Той имал едномесечна туристическа виза, издадена от Дубай. Трябвало да се върне обратно с полет днес, 5 февруари.

Мъжът наел луксозен апартамент в престижния 8-ми район на Париж. Платил 1700 евро за жилището, а два дни по-късно броил 680 евро за мачете в местен оръжеен магазин.

РОДНИНИТЕ

Според бащата на Абдула той работел като търговски директор в Шарджа, Обединените арабски емирства. Пристигането му в Париж било по "бизнес", но преди да се върне поискал да разгледа най-известния френски музей Лувъра.

АПАРТАМЕНТЪТ

В наетия от Хамами апартамент били открити близо 1000 евро, два калъфа от мачете, както и паспорт с визи за Саудитска Арабия и Турция.

Най-четени