Рейтингът на Макрон се срина отново 29.10 | 11:11

Цели 65% от французите са категорично недоволни от политиката му

От iNews.bg

65% от гражданите на Франция са недоволни от работата на президента Еманюел Макрон. Това сочат данните от последното социологическо проучване за Радио Суд (Sud Radio) С Нюз, цитирано от МИА, предаде БГНЕС. През април 2018 този процент беше 58.

63 % от анкетираните смятат, че президентът не е изпълнил обещаното в предизборната си кампания, а 72 % не са доволни от предприетите мерки за подобряване на покупателната способност на населението.

Едва 35 % от французите смятат, че са доволни от действията на президента.

Броят на онези, които смятат, че държавният глава не е изпълнил предизборните си обещания са се увеличили с 20% в сравнение с 2018 г.. Положително са оценени действията му във връзка с Европейския съюз – 56 % (с 11 % по-малко от 2018 г.), борбата против тероризма – 48 %, и изграждането "образа на Франция” по света – 46 %.

Само 28 % от французите одобряват политиката на Макрон по отношение на покупателната способност на населението, 26 % одобряват пенсионната реформа, а 24 % – политиката по отношение на контрола на имиграцията.

На въпроса за личностните черти на президента 69 % смятат, че "авторитаризмът” може да характеризира неговата личност като "добра”, 58 % смятат, че той "има авторитет”, 50% смятат, че "знае накъде отива”. 30% от французите го описват като "справедлив”, а 24% го смятат за "близък до френските проблеми”.

Нито един от запитаните не смята, че друг политик би се справил по-добре от Макрон. Анкетираните поставят Марин Льо Пен на второ място по одобрение след президента. 

Водещи

Най-четени