Рейтингът на Тереза Мей се срина 20.07 | 17:52

Британският премиер постави антирекорд, невиждан от 40 години

От iNews.bg

Рейтингът на британския премиер Тереза Мей достигна рекордно ниски нива през последната година, сочат данните от проучване на социологическата агенция Ipsos MORI, публикуван от вестник Evening Standard. Само на 34% от анкетираните са доволни от работата на министър-председателя, докато 59% от тях изразяват недоволство, предаде БГНЕС. Това е най-лошият резултат за Мей след заемането на поста през юли миналата година.

Така ръководителят на британското правителство постави нов антирекорд за последните близо 40 години, месец след парламентарните избори в Обединеното кралство. Що се отнася до цялостната оценка на работата на правителството, разочарование показват 64% от запитаните, а само 28% са доволни от действията на кабинета.

В същото време, лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин печели още подкрепа от британската общественост - политическата му дейност е одобрявана от 44% от анкетираните, докато 45% не му симпатизират. Изследването е проведено през периода 14-18 юли сред повече от 1000 граждани.

Водещи

Най-четени