Ринго Стар изрази възмущение, че джихадистите носят "Бийтълските" прозвища 05.09 | 21:17

Музикантът посочи, че Бийтълс винаги са били "за" мира и любовта

От iNews.bg

Музикантът от британската група The Beatles Ринго Стар изрази възмущението си, че на джихадистите са дадени прякори на базата на групата Бийтълс. Бандата екстремисти били наричани с имената на британската група заради акцентите, пише Daily Mail.
Барабанистът каза, че е отвратен от факта, че фанатиците са водени от човек, който нарича себе си "джихадски John", заподозрян за обезглавяването на двама американски журналисти

74-годишният Стар каза пред изданието: "Това, което правят, противоречи на всичко, за което "Бийтълс” се бореха”. Той отбеляза, че не може да попречи името на групата или нейните членове да се използва по този начин, но музикантът подчерта, че "бийтълсите” винаги са подкрепяли мира и любовта.

По-рано в интернет бе разпространен видеозапис на екзекуциите на американските журналисти Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф, извършени от група от британски джихадисти в рамките на групировката "Ислямска държава”, наричана The Beatles. За самия екзекутор се смята, че е британецът Абдел Маджид Абдел Бари, известен още като "Джихади Джон”. 

 

Водещи

Най-четени