Румънец изнасили българка, принуждавал я да проституира в Гърция 04.10 | 12:39

41-годишният мъж се изправя пред съда

От Теодора Кокаланова

41-годишен румънец ще се изправи пред съда за изнасилване на 42-годишна жена от България. Той ще бъде подведен под отговорност и за сводничество на други две жени от румънски произход, както и за употреба на огнестрелно оръжие.

Според подадената информация, изнасилването е извършено на 12 ноември 2013 г. на гръцкия остров Родос. Запознанството между румънеца и българката е станало няколко дни преди това в Атина, като мъжът й предложил да отиде с него на Родос, където щял да й помогне да си намери работа като сервитьорка.

Тя го последвала до дома му в Паля Поли, където разбрала, че в една от стаите са заключени две негови сънароднички. Дал им храна и веднага след това се приближил към българката и казал: "Трябва да правим любов". После се нахвърлил с удари върху нашенката, заплашил я с оръжие и я изнасилил пред другите две жени.

Още същата вечер тя е била принудена да "работи", като предлага сексуални услуги срещу заплащане, но тя отказала и я върнали в дома му. На следващия ден отново я завел в хотела за да "работи", но жената успяла да излезе на улицата и помолила двама минувачи за помощ.

Те й помогнали и извикали линейка и полиция. Трябва да се отбележи, че това не е първият случай на обвинение срещу румънеца. 20-годишна румънка е свидетелствала, че са комуникирали онлайн в интернет и той я убедил, да дойде в Гърция и да й намери работа. Когато тя дошла, я завел в бар, където трябвало да прави компания на клиентите.

Момичето отказало, но той я заплашил, че ще направи нещо лошо на семейството й в Румъния, пише "Български новини". Така тя била принудена на работи в публичен дом и станала жертва на физическо и психическо насилие. На този етап румънецът отрича всички обвинения, но тепърва съдът ще разгледа доказателствата и ще се произнесе по случая. 

Най-четени