Румънски свещеник тръгна да завладява ЕП с библия и разпятие 17.04 | 11:00

Духовникът се кандидатира за евродепутат, за да се бори с гейовете

От Христина Рафаилова

Следващият Европарламент със сигурност ще бъде "цветен" и може и да предложи на аудиторията интересен цирк.

Заявка за "забавен" ЕП даде румънският свещеник Лулиян Капсали, който успя да събере нужните подписи, за да се регистрира за участие в евровота, информира EurAktiv.  

 

Духовникът представя себе си като кандидат на румънското семейство. Основната му кауза е да се бори с абортите и гей културата. 

Капсали призна, че е събрал 120 000 подписа с помощта на Православната църква. Свещеникът ще участва в изборната надпревара като независим кандидат. Северната ни съседка е една от 7-те страни, в които за място в ЕП може да се борят независими, сред които е и нашата страна.  

Духовникът живее в апартамент с три спални със съпругата си и деветте си деца. Идеята да стане евродепутат му дошла, след като видял, че американският протестантски свещеник Питър Костеа ще се кандидатира за народен представител.  

"След като видях, че Костеа ще участва в избори, си казах, че православна държава трябва има православен представител в ЕП", казва Капсали. 

Мотивацията му да се кандидатира била, че той искал да бъде опонент на представителите в ЕП, които подкопават устоите на семейството. Според него социалистите, неомарксистите и зелените са рушители на традиционните семейни ценности. "Дори и председателят на ЕК Жозе Барозу е бил маоист на млади години", заявява свещеникът. 

Другата причина да се бори за място в Европарламента е, че "хомосексуалната идеология" руши семейството в глобален план. "Гейовете искат да получат права за сметка на християните", каза той.

Водещи

Най-четени