Рупърт Мърдок още вярва в издателската дейност 29.05 | 09:53

Медийният магнат подготвя пускането на нов вестник

От Елица Елефтерова

Рупърт Мърдок се опитва да убеди Wall Street, че все още може да се правят пари от издаването на вестници. Той напомни на инвеститорите, че пренебрегвал скептиците през последните 60 години, за да изгради една от най-големите световни медийни империи, съобщава Reuters.

По повод това, че News Corp се готви да отдели издателския си бизнес в отделни активи, Мърдок заяви, че докато някои марки са изправени пред индивидуални предизвикателства, като цяло издателската дейност е "подценена и недоразвита".

"Не казвам, че не съм допуснал много грешки по пътя си, някои от които дори грандиозни", посочи Мърдок по време на среща в Манхатън. "Може би се чудите защо искам да направя всичко отново – попита 82-годишният медиен магнат. – Простият отговор е, че има възможности навсякъде", посочи той.

Новата издателска компания, която ще подкрепи News Corp, ще бъде официално оповестена и ще стартира на 28 юни. Новата медия ще прилича тематично на The Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, The Times of London.

Водещи

Най-четени