Русия: Ще продължим "специалната операция" в Украйна 24.07 | 15:45

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза това в отговор на въпроса как ще отвърне Русия на нападението с дрон срещу руската столица рано днес, за което бе обвинена Украйна

От iNews.bg

Кремъл заяви днес, че Русия ще продължи своята "специалната операция" в Украйна и ще постигне всичките си цели въпреки украинските нападения с дрон срещу обекти в Москва, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза това в отговор на въпроса как ще отвърне Русия на нападението с дрон срещу руската столица рано днес, за което бе обвинена Украйна.

Руските власти съобщиха, че при атаката са били поразени две нежилищни сгради в столицата.

Освен това Москва каза, че през нощта Украйна се е опитала да атакува Кримския полуостров, като е използвала 17 дрона, но атаките са били осуетени.

В същото време Кремъл отрече руските сили да са обстрелвали катедрален храм в украинския град Одеса и каза, че тя е била поразена от ракета, изстреляна от Украйна, без обаче да представи доказателства за твърденията си.

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че руска ракета е ударила Спасо-Преображенския катедрален храм в Одеса.

Руското министерство на отбраната заяви, че църквата най-вероятно е била поразена от ракета на украинската противовъздушна отбрана. 

Водещи