Русия в шок от баща маниак, убил две деца (ВИДЕО) 11.10 | 16:15

Едното невръстно бил собственият му син, по тялото са открити следи от изнасилване

От Антония Михайлова

Баща пребил невръстния си син до смърт, съобщават следователи от Омска област в Русия. Експертите открили по тялото на детето и физически увреждания, характерни за насилствени действия от сексуален характер.

7-годишният Коля Кукин от село Большой Атмас изчезнал на 4 октомври. Майка му съобщила в полицията, че детето не се върнало от училище, но детето така и не се било появило в класната стая. Организирано било издирване, в което взели участие полицаи със следови кучета, спасители, водолази, и доброволци. Момчето било търсено дори във въздуха. По-късно издирването било прекратено – бащата на момчето признал за убийството му.

Служителите на реда решили, че детето едва ли просто се е загубило. "Имаше достатъчно основания да смятаме, че спрямо детето е извършено престъпление. Във връзка с изчезването на Коля Кукин беше образувано дело за убийство на малолетен", съобщили от следствието.

"Съвместната работа на следователи и оперативни работници по проверката на обстоятелствата за изчезването на Коля ни позволи да поставим под съмнение искреността на родителите на момчето. Техните показания противоречаха на обективно установените факти – отбелязват от следствието. – Настоятелността на нашите служители даде своите плодове – бащата на момчето Максим Калинин посочи мястото, където е укрил тялото на Коля."

В хода на следствието станало ясно, че това не е единственото престъпление на 39-годишния мъж.

След като признал убийството на сина си, следователите решили да го разпитат за причастност към подобно престъпление, извършено преди две години. На 29 юни 2011 година в същото село изчезнала деветгодишната Полина Назарова. Тя излязла да се разходи и не се върнала у дома си. Момичето така и не било открито. Било известно само, че е отишло на гости в семейството на Коля Кукин.

"Арестуваният 39-годишен Максим Калинин призна, че е виновен за смъртта на Полина Назарова – казват от следственото управление. – Той посочи мястото, където се намира тялото на момичето." На 10 октомври останките на Полина били открити погребани на дълбочина около 2,5 метра в двора на Калинин.

Телцето на Коля Кукин е открито на бунище на около километър от дома му. На разпитите Калинин променил показанията си – отначало разказал, че е удушил сина си, след като момчето го нарекло пияница и паразит. След това, по думите му, изхвърлил тялото на детето в река Иртиш. Водолазите изследвали дъното на реката, но не намерили момчето.

Тогава Калинин заявил, че е убил Коля по невнимание – той само веднъж ударил сина си с чук по главата и момчето починало. Според експертите мъжът е нанесъл около 30 удара по главата на детето и 10 удара в стомаха. Детето получило няколко счупвания и разкъсвания на вътрешните органи. Уплашил се, че ще му бъде потърсена отговорност, бащата убедил жена си да съобщи, че момчето е изчезнало.

Според сайта Om1.ru жената знаела за смъртта на Коля, но мъжът й я заплашил с побой, затова мълчала. Следователите обещали да дадат оценка и на действията на майката. Засега още не е ясно знаела ли е тя нещо за изнасилванията на Коля.

Следователите проверили и другите деца, възпитавани в семейството на Максим Калинин и Оксана Кукина – две момичета на три и пет години и момче, което още няма годинка. Всички те били освидетелствани.

"Не са открити признаци на насилствени действия. Децата временно са иззети от майката и са настанени в детско заведение", съобщили в следственото управление.

"Въпросът за юридическата квалификация на действията на бащата ще бъде решен в близко време при предявени обвинения", заключават от следственото управление на Омска област. Проверява се причастността на Максим Калинин към изчезването и на други деца.

Вижте бащата маниак и показанията на майката:

Водещи

Най-четени