Русия е унищожила над 800 обекта на "Ислямска държава" в Сирия 24.10 | 17:54

Въздушните атаки са само срещу ждихадистки структури, твърди Москва

От iNews.bg

Руското министерство на отбраната се похвали, че от началото на военната си намеса в Сирия са унищожили над 800 обекта на "Ислямска държава" в Сирия. Това обяви говорителят на ведомството Игор Конашенков, предаде Руската телевизия, цитирана от Фоус.

"Броят на полетите от началото на руската военна операция в Сирия е приближил 1000 и са унищожени повече от 800 обекти на терористите. "Ударите се извършват само по обекти, за които е надеждно потвърдено, че принадлежат към инфраструктурата на терористичната групировка "Ислямска държава", увери говорителят.

Коншенков обясни, че основаната задача на Москва е "да се сковат терористите на територията на Сирия, затова и ударите се нанасят едновременно в редица райони".

 

Руската военна авиация е изпълнила 934 бойни полета и е унищожила 819 обекта на терористите. "Само за изминалата седмица са унищожени 71 командни пункта, 10 работилници за производство на взривове, 30 склада и 252 опорни пункта и лагери на терористите", съобщава пък Франспрес, като цитира Коншенков.
"Особена роля трябва да отдадем на информацията, която идва при нас от информационния център в Багдад", посочи говорителят.

Водещи

Най-четени