Русия обвини Украйна в опит за атака с дронове срещу Кремъл (ВИДЕО) 03.05 | 16:45

Москва разглежда случилото се като планиран терористичен акт и покушение срещу Путин в навечерието на Деня на победата

От iNews

Киев извърши опит за нанасяне на удар с дронове по Кремъл, но атаката е била успешно отблъсната и президентът Владимир Путин е невредим, съобщи днес пресслужбата на руския президент, цитирана от ТАСС.

"Тази нощ киевският режим се опита да нанесе удар с дронове по кремълската резиденция на президента на Руската федерация", заявиха от Кремъл.

Според пресслужбата на държавния глава "два безпилотни самолета са били насочени към Кремъл". "В резултат на навременните действия, предприети от военните и специалните служби с използването на системите за радиолокационен контрол, апаратите бяха изведени от строя", подчертават от Кремъл.

Москва разглежда случилото се като планиран терористичен акт и покушение срещу Путин в навечерието на Деня на победата, допълват от пресслужбата. В тази връзка Кремъл заяви, че руската страна е готова и си запазва правото да предприеме ответни действия "когато и където сметне за необходимо", се казва в изявлението.

Руският президент Владимир Путин не е пострадал и продължава да работи както обикновено след опита на Киев за терористичен акт в Кремъл, посочват от пресслужбата. Агенция РИА Новости съобщи, че по време на опита за атака срещу Кремъл Путин не е бил там, а се е намирал в резиденцията си в Ново Огарьово, съобщава БТА.

Водещи

Най-четени